Abonneer je gratis op Techzine!

Gisteren is de Mac App Store gelanceerd en het lijkt er op dat de apps al via een omweg te gebruiken zijn zonder daarvoor te betalen, echter is het niet bij elke app mogelijk. Het werkt alleen bij applicaties die zijn ontwikkeld door ontwikkelaars die niet de validatiehandleiding van Apple gevolgd hebben.

Door enkel het bron bestand van een applicatie aan te passen, is het al mogelijk om de applicatie te gebruiken zonder dat je ervoor betaald hebt. Zoals al gezegd zal dit alleen werken bij applicaties die niet zijn ontwikkeld op de manier van Apple’s validatiehandleiding. Onder meer ontwikkelaar Rovio maakt geen gebruik van de validatiehandleiding van Apple, hierdoor is deze game dus ook gemakkelijk te kraken.

Voor degene die het ook eens willen proberen, je hoeft alleen maar de hantekening sleutels van de bin file te verwijderen en deze te vervangen door die van een gratis applicatie, zoals bijvoorbeeld Twitter. De exacte handelingen kan je hier vinden! Het is nog niet bekend of dat Apple met een oplossing gaat komen zodat de hack niet meer uitgevoerd kan worden.