1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Er is wederom een hacker die claimt dat hij Sony’s Playstation 3 heeft gehackt, deze hacker wist een exploit in firmware versie 3.56 te vinden waarmee hij de PlayStation 3 wist te hacken. De hacker die in het echte leven Matieu Hervais heet wilde echter niet de details vrijgeven uit angst voor een rechtzaak.

Hervais laat duidelijk weten geen zin te hebben in een rechtszaak met Sony. Hij liet weten zelfs getwijfeld te hebben voordat hij het bericht op Twitter plaatste dat hij de PS3 heeft gehackt. Of hij er goed aan heeft gedaan wereldkundig te maken dat hij firmware versie 3.56 heeft gehackt weet hij niet. Sony heeft de laatste tijd vrij duidelijk gemaakt hard op te treden tegen hackers door middel van rechtszaken. Iets wat in de meeste gevallen door Sony beter te betalen is dan door de hackers zelf. Met deze rechtszaken boezemt Sony veel angst in bij hackers waardoor zij wel twee keer na zullen denken voordat zij de hacks publiceren aan de buitenwereld.

Sony boekte de afgelopen week al een kleine overwinning in de lopende rechtszaak tegen hacker George Hotz. De rechter besloot dat Sony recht heeft op de ip-adressen van de bezoekers van de website van Geogre Hotz. Volgens de rechter zouden de serverlogs dienen als bewijs. Uit de bezoekersgegevens sinds januari 2009 zou volgens Sony blijken dat Hotz bestanden verspreid die te maken zouden hebben met de PlayStation 3 hack.