1 min

Mede-oprichter Jack Dorsey wil Twitter meer mainstream maken en daarmee moet de dienst toegankelijker worden voor de grote massa. Dit liet hij weten in een interview op een school voor journalisten in Columbia.

Volgens Dorsey kennen de mensen Twitter wel maar lukt het de dienst nog niet om toegankelijk te zijn voor iedereen. Daarnaast zouden er veel gebruikers Twitter als een consumptie-dienst zien. Minder dan 25 procent van de 200 miljoen gebruikers zorgt namelijk voor 90 procent van de content. Dit komt neer op ongeveer 50 miljoen twitteraars die actief te noemen zijn. De rest van de gebruikers zouden volgens Twitter slechts lezen en niet deelnemen aan discussies en nauwelijks tweets plaatsen. Jack Dorsey wil zich met Twitter aankomende maanden vooral gaan richten op deze groep van minder actieve gebruikers.

Jack Dorsey richtte in 2006 Twitter op samen met Evan Williams en Biz Stone. Dorsey vervulde tot 2008 de functie van CEO waarna hij vertrok en Williams het stokje overnam. Jack Dorsey keerde vervolgens na een periode van afwezigheid in 2010 naar Twitter. Momenteel staat Dorsey echter ook op de loonlijst van het mobiele betalingsbedrijf Square waar hij de functie van directeur vervult. De mede-oprichter van Twitter zal deze baan gaan combineren met zijn terugkeer bij Twitter.