1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een maand geleden voerde Twitter nog een grote update door in haar microblogdienst. Onderdeel van deze update was de komst van de Quickbar welke het gebruik van allerlei features makkelijker moest maken. Twitter verwijderd echter deze Quickbar alweer in de volgende update.

Twitter is volgens eigen zeggen voortdurend bezig met verbeteren en innoveren van haar dienst. Twitter voert daarom regelmatig updates door en inmiddels zit de iPhone applicatie al op versie 3.3.3. In de laatste update zaten meerdere nieuwe vernieuwingen. Zo is het uploaden van foto’s makkelijker gemaakt, kunnen bevriende twitteraars gevonden worden door middel van telefooncontacten en worden trends bepaalt op basis van je locatie. Daarnaast kort Twitter automatisch je links in en werden er veranderingen doorgevoerd in het design en direct messages.

Echter is niet elke verandering een verbetering. Twitter analyseert elke verandering en wanneer deze niet bijdraagt aan een betere gebruikerservaring zal deze veranderd of verwijderd worden. De Quickbar bracht niet het gene wat Twitter er van hoopte en daarom wordt deze in de aankomende update weer verwijderd. In de Quickbar wordt allerlei informatie weergegeven. Zo komt er reclame voorbij maar ook trending topics en in-app notificaties zoals mentions en direct messages. De update zal vandaag doorgevoerd worden, en dan zal de balk weer zijn verdwenen.