1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Op aandringen van Israël heeft Apple een applicatie uit zijn App Store verwijderd omdat deze volgens Israël aan zou zetten tot gewelddadige protesten. De app genaamd ThirdIntifada bood een platform waarop gebruikers konden discussiëren en protesten kunnen organiseren.

Afgelopen dinsdag werd door de Israëlische minister van Informatie een verzoek aan Apple gedaan om de applicatie uit de App Store te verwijderen. Apple heeft inmiddels laten weten dat aan dit verzoek gehoor is gegeven. De applicatie ThirdIntifada zou een grote groep mensen beledigen en is daarop verwijderd uit de digitale winkel. Apple laat weten dat het nog onduidelijk is hoe de applicatie door de strenge keuring heen heeft kunnen komen.

In de applicatie konden meningen worden gedeeld en was er de mogelijkheid om protesten tegen de staat te organiseren. Ook werd er gelinkt naar nationalistische Palestijnse muziek en video’s. Hierdoor bood de applicatie een prima platform voor tegenstanders van Israël. Volgens de minster van Informatie zou de applicatie desastreuze gevolgen kunnen hebben. Intfida staat voor een term die gelinkt wordt aan twee gewelddadige protesten die afgelopen decennia plaatsvonden in Israël. Eerder werd ook al een Facebook-pagina verwijderd van dezelfde makers.