1 min

Tags in dit artikel

,

Er doen geruchten de ronde dat Microsoft zo vroeg als volgende week al een pre-bètaversie van Windows 8 uit zal brengen.

Aanstaande maandag begint namelijk de Worldwide Partner Conference in Los Angeles met een speciale keynote van de CEO van Microsoft, Steve Ballmer. Ballmer zal in deze keynote de visie en strategie van de softwaregigant voor het volgende fiscale jaar bekendmaken. Ook zal het bedrijf roadmaps voor de producten die het uit wil brengen in 2012 vrijgeven.

"Op de WPC11 zal Microsoft een CTP-build van Windows 8 beschikbaar stellen", zo staat in een tweet van Twitter-account @MSFTtm. Via dit account werden eerder accurate details over Windows 8-builds vrijgegeven.

Met Windows 7 werd de eerste previewbuild van dat OS vrijgegeven op de PDC-conferentie in 2008. Een publieke bèta van Windows 7 verscheen echter pas op de CES aan het begin van 2009. De verwachting is dat Microsoft op de BUILD-conferentie (de nieuwe PDC) in september een previewversie van Windows 8 vrij zal geven.

Ondanks wat Microsoft voor volgende week gepland heeft, zal het bedrijf sowieso gaan praten over Windows 8. Dat melden twee anonieme bedrijfsinsiders tegenover de website WinRumors. De hoeveelheid informatie die Microsoft volgende week vrij gaat geven, zou ‘aanzienlijk’ zijn. Naar verwachting komt er dan ook een tweede Building Windows 8-video.