1 min

Rood Microtec, opgenomen in de Dow Jones-index, heeft het eerste halfjaar van 2011 een hogere omzet laten zien dan het voorgaande jaar. Het totaalbedrag van de verkopen viel 18% hoger uit.

Het bedrijf dankt de groei aan de ontwikkelingsactiviteiten voor alle sectoren. De tester opto- en micro-elektronic melde afgelopen donderdag dat de omzet hoger uitviel. De totale verkopen bedroeg 8,63 mln euro tegen 7,33 mln euro een jaar eerder. Overigens viel ook de brutomarge hoger uit van 75% in de eerste helft van 2010 naar 80% in 2011.

"De groei vond plaats in alle sectoren van onze dienstverlening. Zowel voor nieuwe productontwikkelingen als terugkerende opdrachten in de industrie, automotive, medical, lucht- en ruimtevaart en andere sectoren zette de vraag gestadig door. Met name de nieuwe productontwikkelingen leidden tot de aanzienlijke groei van de engineering-activiteiten", aldus de toelichting op de cijfers.

Rood Microtec verwacht deze lijn voor het tweede helft van 2011 door te kunnen zetten. De lange termijn omzettoename per jaar van 5% ~ 15% wordt realistisch geacht.