1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Google gaat een nieuw kantoorpand openen in de Engelse hoofdstad Londen. Het internetbedrijf huurt hiervoor een zeven verdiepingen tellend gebouw. Londen komt hiermee een stapje dichterbij om van de stad een technologisch centrum te maken.

De kantoorruimte van Google zal ruim 2300 vierkante meter in beslag nemen. Het internetbedrijf heeft een huurovereenkomst getekend waarin staat dat ze het pand tot 2022 zal huren. Google gaat de komende tien jaar een bedrag van 5 miljoen pond aan rente betalen voor het pand. Dit is exclusief de kosten voor de inrichting. Voor de huur betaalt Google jaarlijks een bedrag van ongeveer 500.000 pond.

Google zal met andere technologische bedrijven in de regio samenwerken om van Londen een technologisch centrum te maken om zo een vuist te vormen tegen de Amerikaanse high techzone Silicon Valley. Google zal het bestaande kantoor in het centrum handhaven.

Londen probeert al enige tijd om meer technologiebedrijven aan te trekken, om zo minder afhankelijk te worden van financiële dienstverlening. Momenteel verschaffen technologiebedrijven in Londen aan 400.000 mensen werkgelegenheid.

Diverse technologiebedrijven vestigen hun hoofdkantoor in Europa. De meeste doen dat in de Ierse hoofdstad Dublin, omdat dit land een zeer laag belastingtarief voor ondernemingen heeft. Om die reden opent ook Twitter een nieuwe hoofdkantoor in Dublin. Andere internet- en technologiebedrijven zoals Google, Yahoo, AOL, Facebook, Paypal, LinkedIN, IBM, Microsoft, Oracle, Intel, Apple en HP hebben al een vestiging in Dublin.