1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Facebook is in onderhandeling met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC). Facebook hoopt een overeenkomst te sluiten die de reputatie van Facebook sterk verbeterd. Als de overeenkomst wordt goedgekeurd zal Facebook niet langer zomaar veranderingen mogen aanbrengen in de privacyinstellingen.

Facebook wordt in toenemende mate geconfronteerd met klachten over schendingen van privacywetten. Er lopen meerdere onderzoeken van overheden en consumentenbelangenverenigingen. Onder meer in Duitsland, Verenigde Staten, Canada en Ierland.

De Wall Street Journal meldt op basis van anonieme bronnen dat Facebook in onderhandeling is met de FTC. Als de overeenkomst wordt goedgekeurd mag Facebook zijn privacyinstellingen niet meer stilzwijgend wijzigen. Facebook moet dan de aankomende 20 jaar eerst toestemming krijgen voordat er aanpassingen in de privacyinstellingen kunnen worden doorgevoerd.

Facebook wil zijn reputatie oppoetsen omdat het in de nabije toekomst een beursgang wil maken. Volgens de New York Times zal de FTC uiterlijk volgende week een beslissing nemen over het voorstel van Facebook.

Zowel het FTC als Facebook wilde niet reageren op vragen van de New York Times en de Wall Street Journal.