1 min

Tags in dit artikel

, ,

De speculatie wanneer Facebook nu eindelijk haar beursgang zal maken doen zich al langere tijd de ronde. Anonieme bronnen hebben aan Business Insider gemeld dat de beursgang van Facebook dit jaar nog zal plaatsvinden.

Anonieme bronnen hebben aan Business Insider laten weten dat het sociale netwerk dit jaar nog naar de beurs zal gaan. "Er wordt binnen Facebook de laatste zes weken steeds vaker gepraat over de beursgang. Zuckerberg heeft herhaaldelijk gezegd dat deze eraan zit te komen en dat heeft hij nooit eerder gezegd".

Een andere bron beweerd juist het tegenovergestelde en zegt dat de beursgang nog even op zich laat wachten. Facebook zou nog niet eens banken hebben geselecteerd voor de begeleiding van de uitgifte van de aandelen, ook een schets van de financiële situatie (prospectus) is nog niet geschreven.

De Financial Times schreef eerder dit jaar dat Facebook waarschijnlijk in april 2012 de beurs op zal gaan. Facebook zou dan meer dan 500 aandeelhouders hebben bereikt wat zou betekenen dat het publiceren van een resultaten overzicht verplicht wordt. Begrijpelijk zou zijn dat Facebook dit moment aangrijpt om de beursgang te maken.

De waarde van Facebook is eerder dit jaar vastgesteld op ongeveer 66,5 miljard dollar (48 miljard euro).