1 min

Twitter heeft opnieuw de website flink op de schop genomen. Wie vandaag naar de website surft zal zien dat er het nodige is veranderd. De grootste wijzigingen zijn gemaakt in de functionaliteit van de website.

Ondanks dat het uiterlijk van de website over het algemeen hetzelfde oogt als voorheen is er toch het nodige veranderd. Deze veranderingen hebben vooral betrekking op de verwerking van functies in de website. Na deze veranderingen zou informatie volgens het bedrijf een stuk makkelijker te vinden zijn dan voorheen het geval was. Twitter voerde de update dus vooral uit met oog op de gebruiksvriendelijkheid van de website.

Een voorbeeld hiervan is een centrale profielpagina waarop alle informatie over een gebruiker direct overzichtelijk te zien is. Voorheen moest men hier zelf nog voor door klikken. Nu kan men in een oogopslag zien hoeveel tweets iemand bijvoorbeeld heeft geplaatst maar ook hoeveel mensen hij volgt en andersom. Verder heeft Twitter een poging gedaan om de tijdlijn verder uit te werken en meer te tonen zonder dat er door geklikt hoeft te worden naar een ander scherm om bijvoorbeeld een foto te openen. Een ander nieuwtje is de kolom Activity waarin je de laatste informatie over de gebruikers kan zien die je volgt. Bijvoorbeeld wie een gebruiker als laatst is gaan volgen.