1 min

De overnamegesprekken tussen Apple en Anobit zijn afgerond. Beide partijen zijn tot een overeenkomst gekomen en het Israëlische bedrijf wordt overgenomen door het Amerikaanse Apple. Bij de overname is een bedrag van 500 miljoen dollar gemoeid.

Vorige week deden er al geruchten de ronde dat Apple en Anobit aan het onderhandelen waren over een mogelijke overname. Het Israëlische Anobit produceert flashgeheugenchips voor onder meer de iPhone, iPad en MacBook Air. Ook partijen als Samsung weten hun weg naar Anobit te vinden voor deze onderdelen. Of de overname consuequenties zal hebben voor het Zuid-Koreaanse bedrijf is niet duidelijk.

Naast de overname zal Apple ook een R&D centrum ontwikkelen in Israël, aldus de nieuwskrant The Calcalist Financial. Apple legt welgeteld 500 miljoen dollar neer voor de overname. Daarmee is deze overname naar alle waarschijnlijkheid een van de duurste ooit in Apple’s geschiedenis. In 1997 nam Apple NeXT over, het bedrijf dat Steve Jobs oprichtte na zijn vertrek bij Apple in 1985. Daarvoor legde Apple destijds zo’n 400 miljoen dollar neer.

De Isaraëlische premier Benjamin Netanyahu feliciteerde Apple met de overname via Twitter. Hij hoopt dat Apple zal profiteren van de kennis die aanwezig is in Israël.