1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Amerikaanse Yahoo overweegt om het gros van zijn internetbedrijven in Azië af te stoten, een deal die wordt gewaardeerd op ongeveer 13 miljard euro. Dat hebben mensen die betrokken zijn bij de onderhandelingen donderdag laten weten aan persbureau Reuters.

Het bestuur van de internetgigant bespreekt de verkoop naar verwachting later op de dag. Een van de belangrijkste bedrijven die wellicht verkocht gaat worden, is het Chinese Alibaba, een internetveilinghuis te vergelijken met eBay. Yahoo heeft 43 procent van de aandelen van de onderneming in zijn bezit. Alibaba-topman Jack Ma heeft verscheidene keren aangegeven dat hij het belang van Yahoo in zijn bedrijf wil terugkopen.

De aandeelhouders zetten Yahoo onder grote druk om de strategie te herzien. Er zijn in de afgelopen jaren steeds meer concurrenten op de markt gekomen zoals Twitter, Facebook en Google. Eerder deze maand zijn er geruchten de wereld in geworpen dat investeringsmaatschappijen Blackstone Group en Bain Capital een bod hebben gedaan op Yahoo van 25 miljard dollar. Alibaba en het Japanse Softbank Corp zouden ook in dit consortium zitten.