1 min

Het sociale netwerk van Google, Google+, heeft negentig miljoen gebruikers. Dat is een ruime verdubbeling van het aantal gebruikers in slechts drie maanden tijd. Bij het huidige groeitempo wordt de honderd miljoen begin februari bereikt. Van alle gebruikers is 60 procent dagelijks actief.

De afgelopen drie maanden is het aantal gebruikers van Google+ verdubbeld. Van alle gebruikers is 60 procent dagelijks actief, aldus CEO Larry Page. Tevens geld dit wel voor alle Google diensten zoals Gmail, Picasa en Maps. De groei mag dat wel spectaculair zijn, maar het aantal gebruikers kan nog lang niet tippen aan de 800 miljoen actieve gebruikers van Facebook. De cijfers van Google+ zijn bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Google.

Larry Page is sinds vorig jaar april weer actief als CEO van Google. Google boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 10,58 miljard dollar, voor het eerst boven de mijlpaal van 10 miljard. De winst kwam uit op 2,71 miljard dollar. Dat is 25 procent meer omzet en 6,7 procent meer winst dan in het vierde kwartaal van 2010. Ondanks deze positieve cijfers hadden analisten een hogere verwachting van het bedrijf. 96 procent van de totale omzet wordt nog altijd gerealiseerd met de advertentiediensten van het bedrijf. Page zei dat de mobiele advertentie-inkomsten zijn gestegen maar gaf verder geen uitsplitsing van deze cijfers.