1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vanaf 14 februari zal het ook mogelijk zijn om via Facebook boze vogels af te vuren in het spel Angry Birds. Op deze datum zal het spel namelijk naar Facebook komen.

De samenwerking die beide partijen met elkaar aangingen lijkt voor zowel Facebook als Rovio de juiste beslissing. Waar Facebook zich meer wil gaan profileren als een spelplatform, wil Angry Birds-ontwikkelaar Rovio simpelweg zo veel mogelijk mensen bereiken. Rovio is daarvoor met verschillende partijen in gesprek. De studio heeft als doelstelling het spel op "elk scherm" speelbaar te maken.

Zo is naast de mobiele platformen de game ook op een pc te spelen middels Google’s Chrome browser. Daarnaast is de ontwikkelaar in gesprek met Samsung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil het spel op de televisie mogelijk maken. De Facebook-versie zal op 14 februari worden gelanceerd in Jakarta. Deze stad herbergt met 17 miljoen gebruikers de meeste Facebookers binnen één stad.

Door enkele nieuwe toevoegingen in het spel probeert Rovio de Facebook-versie te onderscheiden van de rest. Zo zal het mogelijk worden om via speciale ‘power ups’ de varkens te verslaan, zoals het veroorzaken van een aardbeving. Deze ‘power ups’ kun je verdienen door het spel te spelen, maar zijn ook te koop voor omgerekend één euro.