1 min

De fotodienst Flickr maakt zich klaar voor een make-over. Het bedrijf heeft een aantal veranderingen aangekondigd voor de komende maanden.

De eerste verandering voor de website zal beginnen bij een vernieuwde foto-weergave. Het nieuwe design zal luisteren naar de naam ‘Justified View’.

Justified View zal de dienst een design geven die, volgens critici, meer bij deze tijd past. Momenteel is Flickr namelijk nog vrij kaal en simpel opgezet. In Justified View zullen gebruikers daarnaast ook informatie over de foto te zien krijgen wanneer ze met de muis over de foto gaan. Denk hierbij aan de vergelijkbare feature die Facebook kent. Daarnaast zal het binnen Justified View ook mogelijk worden om grotere foto’s weer te geven. Deze functionaliteit zal op 28 februari haar entree maken.

Daarnaast zal Flickr een nieuwe upload feature introduceren: Uploadr. Wanneer Spierberg hierover spreekt, noemt hij deze "meer een applicatie dan een website". Uploadr maakt het namelijk mogelijk om bestanden van je desktop naar de website te slepen en deze zo te uploaden. De foto zal dan direct als tumbnail worden getoond en kan een gebruiker tags toevoegen terwijl de foto wordt geüpload. Uploadr zal eind maart beschikbaar komen.

Markus Spiering, hoofd van alle producten van Flickr, laat weten dat de vernieuwde features zijn ontworpen met het doel de gebruikerservaring te verbeteren.