1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twitter is onlangs een magische grens gepasseerd. De microblogdienst kent meer dan 500 miljoen gebruikers.

Dat meldt de website TwopCharts die het aantal twitteraars nauwlettend in de gaten houdt. Volgens de peiler registreren zich iedere seconde gemiddeld 13 nieuwe leden voor de microblogdienst. De afgelopen 24 uur hebben zich 963.800 nieuwe leden geregistreerd.

Inmiddels heeft de website al een nieuwe voorspelling gedaan: het schat dat het nog zo’n 103 dagen zal duren voordat Twitter de ledengrens van 600 miljoen passeert. Als de voorspelling een kern van waarheid bevat, zal dat begin juni zijn.

Volgens sceptici heeft dat aantal een geringe betekenis. Het aantal actieve twitteraars is van veel groter belang. Volgens de peiler is 53 procent van de onderzochte profielen inactief. Volgens de officiële Twitter-pagina zijn er wereldwijd meer dan 100 miljoen actieve twitteraars die meer dan 250 miljoen tweets per dag versturen. Vorig jaar april noemde Twitter het aantal van 200 miljoen actieve twitteraars.

Tot op heden staat Facebook bovenaan de lijst met de meeste ledenaantallen. Het sociale netwerk kent meer dan 800 miljoen leden wereldwijd. Volgens de laatste niet-officiële berichten heeft Google+, het sociale netwerk van internetbedrijf Google, meer dan 100 miljoen leden.