1 min

Ook microblogdienst Twitter zou hebben geaast op een overname van Instagram. Dit schrijft The New York Times op basis van bronnen. Facebook maakte afgelopen week bekend dat zij Instagram over heeft genomen.

Volgens het bericht zou de microblogdienst Twitter net als Facebook grote interesse hebben gehad in Instagram. Facebook heeft echter aan het langste eind getrokken en kon daardoor afgelopen week het bedrijf achter de applicatie overnemen. Twitter-oprichter Jack Dorsey zou plannen hebben gehad om Instagram over te nemen. Voordat de overname door Facebook bekend werd gemaakt maakte de oprichter van de dienst veelvuldig gebruik van de applicatie.

Dorsey heeft echter ook gewin bij de overname van de applicatie door Facebook. De Amerikaan was namelijk aan het begin van 2011 één van de personen die een som geld in Instagram investeerde. Hierdoor kan Dorey binnenkort een deel van het geld dat Facebook betaalde op zijn bankrekening zien verschijnen.

Met Instagram is het mogelijk om foto’s eenvoudig te bewerken door het gebruik van een aantal voorgeselecteerde filters. Vervolgens kunnen deze foto’s gedeeld worden via verschillende sociale netwerken. Wat Facebook precies van plan is met Instagram is nog onduidelijk, voorlopig verandert er nog niets voor de eindgebruiker.