1 min

Microblogdienst Twitter is met een opmerkelijke overeenkomst naar buiten gekomen. Het bedrijf heeft namelijk een interne overeenkomst afgesloten over de patenten van haar werknemers en het gebruik daarvan in rechtszaken.

Twitter heeft namelijk een overeenkomst bedacht waarin vastgelegd staat dat het bedrijf geen van de patenten van haar werknemers mag gebruiken in rechtszaken zonder dat de werknemers hiervoor toestemming hebben gegeven. De overeenkomst moet er voor zorgen dat de werknemers van het bedrijf geen bezwaar voelen bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en technologieën.

Twitter noemt de overeenkomst de "Innovator’s Patent Agreement". Deze overeenkomst is vrij opmerkelijk te noemen in de Verenigde Staten, in dit land is het namelijk vrij gebruikelijk dat bedrijven dankbaar gebruik maken van het gebrekkige patentensysteem van het land, om zo andere bedrijven aan te vechten in een rechtszaak. Twitter maakt met deze overeenkomst duidelijk niet aan dit soort praktijken deel te nemen.