2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Doordat Mark Zuckerberg, de CEO van Facebook, de laatste tijd op overnamepad is geweest, is het mogelijk dat de beursgang van Facebook uitgesteld wordt. Volgens een anonieme bron zal Facebook een week later dan gepland een Initial Public Offering (IPO) uitbrengen.

Dat bericht internationaal persbureau Reuters. Het klopt dat Zuckerberg de laatste tijd zijn handen vol heeft gehad aan diverse overnames. Allereerst was er Instagram, een foto-applicatie waar Facebook één miljard dollar voor neerlegde. Daarop volgde Tagtile, een vrij onbekende internetdienst waarmee ondernemers aanbiedingen en aanverwante informatie kunnen distribueren naar klanten. Ten slotte betaalde Facebook zo’n 550 miljoen dollar om 800 patenten van Microsoft over te nemen.

Daar de overnameplannen van Facebook heeft Zuckerberg onvoldoende tijd gehad om zijn bedrijf voor te bereiden op een beursgang. Daarom zal het internetbedrijf een week later dan gepland de stap naar de beurs maken. Deze stond aanvankelijk op donderdag 17 mei in de agenda. Een anonieme, maar welingelichte bron zegt tegenover Reuters dat Facebook de overnames met de beurswaarhond Securities and Exchange Commission (SEC) moet bespreken. Pas als deze instantie haar goedkeuring heeft uitgesproken kan Facebook de stap naar de beurs maken. Volgens de bron zal de beursgang hierdoor met één week uitgesteld worden. In de eerste helft van juni kunnen beleggers de eerste aandelen Facebook kopen.

Hierdoor zal Facebook pas op 14 mei op z’n vroegst beginnen met zijn roadshow. Hiermee wil de socialenetwerksite potentiële beleggers enthousiast maken om te investeren in de beursgang van het bedrijf. Zuckerberg hoopt hiermee 10 miljard dollar op te halen.