1 min

Facebook zal naar alle waarschijnlijkheid op 18 mei de beurs betreden. Het bedrijf van Mark Zuckerberg zal daarbij een kapitaal van zo’n 10 miljard dollar ophalen. Dit melden verschillende anonieme bronnen.

Facebook heeft zich vooralsnog nog in stilzwijgen gehuld betreffende de datum van een beursgang. Anonieme bronnen melden echter een datum van 18 mei. Volgens de bronnen zou Facebook bezig zijn met het afronden van de voorbereidingen voor de beursgang. Facebook zou onder andere een evenement organiseren waarbij het bedrijf eventuele investeerders aan boord wil trekken. Dit evenement zou plaats vinden op 7 mei.

Ondanks dat Mark Zuckerberg op een groot deel van deze evenementen en besprekingen aanwezig zal zijn, zal financieel directeur David Ebersman naar verluidt de meeste lastige vragen beantwoorden. Op welke datum Facebook precies op de beurs zal verschijnen is volgens de bronnen moeilijk te zeggen. Het evenement waarbij Facebook potentiële investeerders binnen probeert te slepen, een zogenaamde roadshow, kan soms enkele weken duren. Bronnen verwachten toch een beursgang op 18 mei of enkele dagen later.