1 min

Tags in dit artikel

, ,

Facebook heeft opnieuw een overname afgerond. Dit keer werd Glancee ingelijfd door het bedrijf van Mark Zuckerberg. Met Glancee is het mogelijk mensen te vinden die de zelfde interesses delen, op basis van locatie.

De overname van Glancee kan gerekend worden als de tweede grote overname van Facebook van dit jaar. Met de software van Glancee is het mogelijk om gebruikers met dezelfde interesses te vinden op basis van locatie. De applicatie van Glancee was beschikbaar voor zowel iOS als Android. Sinds de overname van Facebook is de applicatie niet meer in de digitale winkels terug te vinden. Er is door beide partijen niets losgelaten over het bedrag wat er gemoeid is met de deal.

Hoe dan ook is Glancee erg blij met de overname en het bedrijf vermeldt dan ook vol trots op haar website dat zij in de boot zijn gestapt met het bedrijf van Mark Zuckerberg. De overname is volgens critici bedoeld om de mobiele kant van Facebook verder te versterken. Hiervoor wordt de applicatie van Glancee echter wel gestopt. Gebruikers wordt de mogelijkheid aangeboden om hun data te downloaden.

Eerder nam Facebook het bedrijf Instagram al over voor 1 miljard dollar. De Instagram-applicatie is, in tegenstelling tot Glancee’s app, nog gewoon te downloaden.