1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Facebook heeft de Messenger-applicatie voorzien van een update. Door deze update krijgt de gebruiker nog meer interactie met zijn of haar gesprekspartner. De update geeft bijvoorbeeld inzicht in verzonden berichten, zo kan men zien of een bericht wordt gelezen of niet.

Door de update kan de gebruiker zien of de ontvanger van het gesprek zijn of haar bericht heeft gelezen, of hier om wat voor reden dan ook nog niet aan is toegekomen. Daarnaast heeft Facebook ook een feature toegevoegd waarmee men kan zien waar een ander zich momenteel bevindt. Er worden voortaan ook GPS-coördinaten meegestuurd, mits de gebruiker hiervoor toestemming heeft verleend. De update werd afgelopen weekend uitgerold voor zowel iOS als Android. Het gaat hierbij echter wel om de stand-alone chat-applicatie. Men kan er echter van uit gaan dat deze features op termijn ook naar de gewone Facebook-app zullen komen.

Wanneer een gebruiker nu een bericht verstuurt, zal er bij het bericht een klein mobiel icoontje verschijnen. Wanneer de gebruiker de locatie wil achterhalen hoeft men enkel op dit icoontje te drukken. De notificatie of de ontvanger het bericht heeft gelezen werkt op een vergelijkbare manier, ook hiervoor wordt een klein icoontje getoond welke aanklikbaar is.