2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisterenavond Nederlandse tijd onthulde Facebook via haar blog dat het de komende weken wereldwijd App Center gaat uitrollen. Dit is een nieuwe plek waar gebruikers snel en eenvoudig sociale apps kunnen vinden. Tevens kunnen ontwikkelaars hun apps tegen betaling aanbieden.

Bezoekers van het App Center krijgen een pagina met alle details over een geselecteerde app te zien. Op deze manier wil Facebook haar gebruikers zo volledig mogelijk informeren over het hoe en de wat van een applicatie alvorens ze deze installeren.

Daarnaast zal ’s werelds grootste sociale netwerk nieuwe manieren introduceren om de populariteit van apps in kaart te brengen. Zo zal het onder meer een ratingoverzicht implementeren. Daarmee kunnen gebruikers nagaan hoe bepaalde applicaties worden gewaardeerd onder verschillende leeftijdsgroepen. Populaire apps zullen door Facebook veelvuldig aangeprezen worden in het App Center, niet geliefde applicaties zullen daarentegen niet in de overzichtslijsten opgenomen worden.

Het App Center is niet alleen voor Facebookgebruikers gelanceerd, maar eveneens voor ontwikkelaars. "App Center moet ontwikkelaars een nieuwe manier bieden om hun apps te laten groeien en moet er voor zorgen dat een breder assortiment aan apps succesvol kan worden", aldus Facebook op haar blog. Liefhebbers kunnen deze apps betalen met Facebook Credits. Ontwikkelaars moeten dan wel instemmen dat zij 30 procent van hun inkomsten afstaan aan Facebook.

Facebook App Center is straks niet alleen beschikbaar voor desktops en laptops, maar ook smartphones en tablets met iOS en Android. Wanneer App Center in Nederland geïntroduceerd zal worden is onbekend.