1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Hoewel Nederland vandaag bijna op zijn gat ligt en de meeste Nederlanders vrij zijn en een lang weekend hebben, geldt dat niet voor de rest van de wereld. Vandaag is wederom een grote dag in IT-land, Facebook gaat vandaag naar de beurs. Zodra de NASDAQ vanmiddag open gaat, kan er gehandeld worden in Facebook aandelen, het aandeel zal openen op 38 dollar.

In totaal zullen er 157 miljoen aandelen in Facebook beschikbaar komen op de beurs. Als al deze aandelen worden verhandeld, betekent dit een opbrengst van 18,4 miljard dollar voor de aandeelhouders van Facebook. Het is dan ook meteen de op één na grootste beursgang ooit, alleen Visa wist in 2008 met een beursgang meer op te halen, namelijk 19,65 miljard dollar. Het is wel de grootste beursgang voor een IT-bedrijf.

Zuckerberg kan zich vanavond, als hij zijn bed in stapt ongetwijfeld multimiljardair noemen. Daarnaast houdt hij 57 procent van Facebook in handen en daarmee ook het meeste stemrecht. Als de waarde van 38 dollar per aandeel wordt omgerekend naar het aantal Facebook gebruikers, dan is elke Facebook gebruiker zo’n 100 dollar waard.