1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft stilletjes zijn sociale netwerk So.cl, uitgesproken als social, voor iedereen toegankelijk gemaakt. De site combineert een zoekmachine met het het delen op een sociaal netwerk. Gebruikers kunnen hun profiel koppelen aan een Facebook-account of Windows Live-ID.

Microsoft presenteert de nieuwe site als "een experiment in open zoeken". Zoekresultaten kunnen met vrienden worden besproken en gedeeld. Door het gebruik van trefwoorden kunnen gebruikers updates ontvangen over geselecteerde onderwerpen, zoals muziek, kunst en dieren.

Wie zich aan wil melden voor de sociale zoekmachine kan ervoor kiezen om zijn Facebook- ofwel Windows Live-account te koppelen. Gebruikers zullen hierna toestemming moeten geven dat zoekopdrachten zichtbaar worden voor vrienden op het So.cl-netwerk.

Microsoft benadrukt dat So.cl geen vervanging is van Facebook en zoekmachines, de dienst zal dan ook vooral worden gebruikt als testlab, voornamelijk gericht op studenten. "So.cl is een experimenteel onderzoeksproject gericht op de toekomst van sociale ervaringen en leerervaringen, vooral onder jongere mensen."