1 min

Microsoft lijkt teruggekomen te zijn op de eerdere beslissing om ondersteuning voor Adobe’s Flash in de Windows 8 Metro-versie van Internet Explorer 10 te laten vallen.

Het achterwege laten van Flash in Internet Explorer 10-Metro zou ten goede moeten komen van het energieverbruik, de stabiliteit en de beveiliging van Windows 8-systemen. HTML5, CSS3 en Javascript zouden in de toekomst als beter alternatief moeten gelden in Microsoft’s ogen. Uit een uitgelekte Windows 8-build blijkt echter dat er toch Flash aanwezig zal zijn in de Metro-variant van Internet Explorer 10.

De ondersteuning zal echter beperkt zijn. Uit de gelekte documenten blijkt dat alleen bedrijven die op een whitelist staan Flash op websites kunnen tonen. Dit zijn voor momenteel voornamelijk de websites van grote bedrijven zoals Disney, CNN, BBC, Wired, Facebook en Zynga. Om Flash-content op andere websites te bekijken, zal dus overgeschakeld moeten worden naar de desktopversie van Internet Explorer 10.

Flash zal in deze browser werken zonder plug-ins, Adobe zou de broncode van Flash aan Microsoft hebben geleverd om deze in de code van de browser op te nemen. Microsoft heeft de ondersteuning van Flash zelf nog niet bevestigd.