1 min

De aandelen van Facebook zijn opnieuw aanzienlijk in waarde gezakt. Kort na opening van de beurs zakte de waarde opnieuw, waardoor er een nieuw dieptepunt werd behaald door Facebook. De overname van 67 miljoen aandelen door drie investeerders is een mogelijke oorzaak. Met het sluiten van de beurs is het aandeel met bijna 10 procent gezakt.

Sinds de beursgang van Facebook op vrijdag 18 mei zakte de aandelen flink. Na een kleine stijging kort na de beursgang ging de lijn vooral neerwaarts. Waar de aandelen bij beursgang opende op een prijs van 38 dollar gaan de aandelen ten tijden van schrijven onder de hamer voor een bedrag rond de 28,80 dollar. Hiermee zakte de aandeelprijs sinds de beursgang al bijna tien dollar in waarde.

Bij de opening na het pinksterweekend daalden de aandelen met vijf procent ten opzichte van de sluiting op vrijdag. Naarmate de dag vorderde, zakten de aandelen nog eens een goede vier procent. Een van de oorzaken is dat er door drie investeerders ruim 67 miljoen aandelen werden verkocht. Deze zouden een gezamenlijke waarde van ongeveer 2,5 miljard dollar hebben.