2min

De koers van Zynga ging dinsdag flink onderuit. Het aandeel van de gameontwikkelaar zakte met maar liefst 11 procent na speculaties over het gerucht dat de populariteit van games op Facebook over het hoogtepunt heen zijn. NASDAQ legde zelfs de handel in het aandeel korte tijd stil.

De koers van Zynga daalde dinsdag voor het eerst in haar geschiedenis onder de vijf dollar. Op het dieptepunt bereikte het aandeel een koers van 4,78 dollar. Oorzaak van deze vrije val is een rapport dat beleggingsmaatschappij Cowen & Co publiceerde. Daarin stelde een analist dat de markt voor games op Facebook "een versnelde duikvlucht" doormaakte. "Aangezien meer casual gamers naar mobiele platformen migreren, zijn we van mening dat Facebook-games een negatieve toonzetting hebben bereikt", aldus de analist.

Aangezien het sociale netwerk de belangrijkste inkomstenbron vormt voor Zynga, speculeerden beleggers op een koersdaling. Het gevolg was dat beleggers massaal hun aandelen Zynga verkochten. Vanwege de sterke koersdaling voelde technologiebeurs NASDAQ zich genoodzaakt om tijdelijk de handel in short selling stop te zetten. Uiteindelijk sloot Zynga de dag af met een verlies van 11 procent.

Het gaat al een tijdje niet goed met Zynga. Eind april presenteerde de gameontwikkelaar haar laatste kwartaalcijfers, die allesbehalve rooskleurig waren. In de eerste drie maanden van dit jaar boekte Zynga een verlies van 85 miljoen dollar. Een jaar eerder behaalde het bedrijf nog een winst van 17 miljoen dollar. Wel wist de gameontwikkelaar haar omzet te vergroten met 32 procent naar 321 miljoen dollar.

Mark Pincus, de CEO van Zynga, liet onlangs in een interview weten dat hij in de toekomst naast OMGPOP meerdere grotere overnames wil uitvoeren, zonder daarbij concrete namen te noemen. De CEO meldt dat Zynga over een bedrag van ruim 1,8 miljard dollar beschikt om meer overnames te financieren.