1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na een korte pauze gaat de overnamewoede van Facebook weer verder, zo lijkt het. Facebook nam in 2012 al vele bedrijven over, met als opvallendste overname die van Instagram. Het sociale netwerk blijkt echter nog geen einde te hebben gevonden, want vandaag wordt bekend dat gezichtsherkenner Face.com aan het lijstje toegevoegd kan worden.

Hoeveel Facebook voor Face.com betaalt is onduidelijk, het sociale netwerk wil zich hier niet over uitlaten. Ditzelfde geldt over de plannen die Facebook heeft met de dienst, ook hier wordt geen woord over gesproken. Waarschijnlijk wil Facebook de technologie van Face.com echter gebruiken voor het uitbreiden van de eigen fotodienst van het sociale netwerk. Facebook kent al een gezichtherkenningsfunctie.

Face.com is een Israëlisch bedrijf dat gebruikers helpt bij het taggen van mensen in foto’s door herkende gezichten voor te schotelen. Naast een kantoor in Tel Aviv heeft Face.com ook een locatie in San Francisco.

De overname van Face.com legt in eerste instantie alvast geen windeieren voor het sociale netwerk. Het aandeel steeg na de bekendmaking van de overname met 4,7 procent. Uiteindelijk sloot het aandeel de dag af met bijna drie procent winst. Het aandeel is sowieso bezig aan een goede serie, in de afgelopen beursdagen steeg het aandeel met 15 procent. De huidige koers is echter nog wel 17 procent lager dan de initiële waarde op de dag van de beursgang.