1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens verschillende berichten is Research In Motion (RIM) begonnen met het ontslaan van twee- tot zesduizend werknemers, in een poging om 1 miljard dollar te besparen aan het eind van het fiscale jaar. Binnen 24 uur zouden er honderden mensen op straat zijn gezet.

Het is nog niet bekend om hoeveel ontslagen het in totaal gaat. Eerdere berichten meldden dat er wereldwijd 2000 mensen op zoek zouden moeten naar een nieuwe baan, maar analisten schatten dit aantal dichter bij de 6000. Voornamelijk de productieafdeling lijkt zwaar getroffen te zijn met honderden ontslagen binnen 24 uur.

Tenille Kennedy, woordvoerder namens RIM, bevestigd tegenover The Waterloo Record dat het bedrijf, dat in zwaar weer verkeert, vandaag is begonnen met de ontslagronde. "Het bedrijf zal hier mogelijk mee doorgaan terwijl de gang van zaken nog herzien wordt. RIM is vastberaden om aanzienlijke efficiëntie en operationele kostenbesparing te bereiken in de loop van het fiscale jaar. Ons financiële doel is om minstens 1 miljard dollar bespaard te hebben aan het eind van het fiscale jaar." Hierbij voegt ze toe dat het inkrimpen van het personeelsbestand slechts een onderdeel is van de bezuinigingsplannen.

Op 10 juli zal RIM tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering verdere details loslaten omtrent de bedrijfsstrategie. De lancering van het nieuwe BlackBerry 10-besturingssysteem ligt nog altijd op koers en moet ook een groot aandeel hebben in de ommekeer van het bedrijf.