1 min

Gebruikers van de applicatie Instagram hebben vandaag voor het eerst sinds de overname van Facebook een update voorgeschoteld gekregen. Versie 2.5 van Instagram voegt voor zowel de Android- als iOS-gebruiker een vleugje Facebook toe aan de populaire foto-applicatie.

Sinds de overname, die overigens vooralsnog niet volledig rond is, bracht het bedrijf achter de applicatie Instagram geen updates meer uit voor haar software. Hier is ten langen leste veranderingen in gekomen en de update kent direct veel invloed van ’s werelds grootste sociale netwerk. Met ingang van update 2.5 kent de applicatie namelijk enkele features die linken aan Facebook.

De belangrijkste van deze features is dat de applicatie nu ook de zogenoemde Likes van het sociale netwerk ondersteunt. Wanneer een foto in de applicatie geliked wordt, zal dit ook zichtbaar worden gemaakt op Facebook zelf. Naast de Facebook-ondersteuning zijn er ook nog enkele andere veranderingen doorgevoerd. Zo paste Instagram onder andere de weergave van profielen aan en is ook de manier van reageren aangepast.