Twitteraars gebruiken veel verschillende applicaties om mee te tweeten. Wat voor verschillende applicaties er allemaal worden gebruikt is goed te ontdekken als je een Tweet bekijkt. Er staat namelijk altijd bij ‘via applicatienaam’. Bijvoorbeeld Tweetbot, Tweetdeck, Seesmic, Web, Twitter for Android, etcetera. Daar komt een einde aan want Twitter heeft de "via" tag verwijdert van de website.

Nadat vorige maand de ‘via tag’ van de iPhone app werd verwijderd is het nu dus de beurt aan de website. Als je nu een tweet plaatst weten je volgers niet meer met welke Twitter cliënt je dit hebt gedaan. Of dit bijvoorbeeld met de computer is gedaan of met een smartphone.

Twitter heeft richtlijnen opgesteld over hoe tweets er uit zouden moeten zien. Deze worden overigens over 6 maanden reglementen. Maar in de richtlijnen wijst niks erop dat Twitter het niet eens is met de wijze waarop clients van derden worden weergegeven in de via tag.

Volgens Twitter is de belangrijkste reden voor deze verandering om de leeservaring van gebruikers te verbeteren. In plaats van dat gebruikers te zien krijgen waar vandaan getweet is. Een groot voordeel voor Twitter is echter dat het hiermee niet langer applicaties van derden promoot en mensen nu eerder de cliënts van Twitter gaan gebruiken dan die van derden.

Twitter is de laatste tijd wel meer regels aan het veranderen en het gebruik van de API aan het beperken. Iets wat tegen het zere been is van veel ontwikkelaars. Inmiddels zijn er ook al ontwikkelaars die het bijltje erbij neer gooien.