1 min

Facebook heeft een uitbreiding uitgebracht die merken en winkeliers in staat stelt om aan een visuele voorstelling “Want”- en “Collect”-knoppen aan hun producten toe te voegen. Hierdoor kunnen Facebook-gebruikers collecties en een wensenlijsten maken van die producten.

De uitbreiding die veel weg heeft van de opmaak van het populaire sociale netwerk Pinterest, geeft Facebook-gebruikers ook de kans om een product daadwerkelijk bij het aanklikken van het product aan te gaan schaffen. Dit is natuurlijk een interessante ontwikkeling voor iedereen die zijn producten online aan de man probeert te brengen.

Op dit moment kan nog niet elk bedrijf gebruik maken van de nieuwste uitbreiding van Facebook. Dit is slechts weggelegd voor een select groepje bedrijven, hieronder vallen Pottery Barn, Wayfair, Victoria’s Secret, Michael Kors, Neiman Marcus, Smith Optics en Fab.com.

Facebook geeft aan dat de uitbreiding alleen via Facebook bereikbaar is en dat er nog geen plugins zullen zijn die op andere websites geplaatst kunnen worden.