Tot dusver had Microsoft niet veel laten weten over een mogelijke Windows Phone 8-ervaring die het bedrijf beloofd had voor Windows Phone 7-apparaten. De Microsoft-afdeling in Italië kreeg de eer om de sluier van Windows Phone 7.8 op te lichten.

Het Windows Phone 7.8-besturingssysteem is bedoeld om apparaten die te oud zijn voor Windows Phone 8 toch eenzelfde ervaring te geven. Geruchten gingen dat apparaten zoals de Alcatel OneTouch en de Nokia Lumia 510 vanuit de doos zouden beschikken over Windows Phone 7.8, maar nu blijkt dat er een Over-the-air-update voor beschikbaar zal worden gesteld. Voorheen beloofde Microsoft dat slechts het startscherm van Windows Phone 7 opgefleurd zou worden naar Windows Phone 8-stijl, maar de Facebook post van Windows Phone Italy, welke nu verwijderd is, gaf aan dat er meer zaken zullen veranderen.

Naast het startscherm zal Windows Phone 7.8 ook beschikken over Rooms, dit is een feature die geïntroduceerd werd in Windows Phone 8. Rooms op 7.8 zal wel beschikken over het delen van kalender-gegevens, maar in de Facebookpost werd niets gezegd over functionaliteit betreffende foto’s en tekstberichten. Het lijkt voor de hand te liggen dat ook ondersteuning komt om deze media te delen. De uitgebreidde Xbox Music-bibliotheek zal ook beschikbaar zijn, maar dan via Zune. Zune zal dus niet vervangen worden door Xbox Music.

Met deze informatie moeten Windows Phone 7-eigenaren het voorlopig weer even doen. Een lanceerdatum voor Windows Phone 7.8 is nog niet bekendgemaakt.