1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er gaan geruchten dat Microsoft van plan zou zijn het eens zo populaire Windows Live Messenger (WLM), ook wel bekend onder de noemer MSN, op te doeken. De aankondiging zou naar verluidt ergens deze week door het bedrijf uit Redmond gedaan worden.

Wat Microsoft precies van plan is met de huidige gebruikers van WLM is niet duidelijk. Een mogelijkheid welke men nu als reëel ziet is dat MSN geïntegreerd wordt in Skype, de dienst die Microsoft in 2011 overnam van eBay. Een andere optie is dat de overgebleven gebruikers van WLM simpelweg geforceerd worden om over te stappen op Skype, willen ze nog langer met elkaar kunnen chatten.

Bij Skype is men al langer bezig met het integreren van meer inlogmogelijkheden voor gebruikers. Zo kan men al enige tijd inloggen via de Facebookaccount, maar ook met behulp van de Microsoft-account is het al mogelijk om te verbinden met Skype.

Feit is, als de geruchten waar blijken te zijn, dat een van de populairste Instant Messaging-diensten van de afgelopen 10 jaar zal verdwijnen.