1 min

Gisteren schreven we nog over de geruchten dat Facebook in gesprek zou zijn met Yahoo om mogelijk samen met het bedrijf een partnerschap aan te gaan voor de levering van een nieuwe zoekmachine. Facebook reageerde hier ontkennend op en stelde dat dit niet waar is.

News.com stelt een statement van Facebook te hebben gehad dat de geruchten over een mogelijke zoekmachine samen met Yahoo ontkent: "Mensen verwachten een betere zoekervaring op Facebook, wij werken aan verbeteringen om aan deze verwachtingen te voldoen, maar we zijn op het moment niet in gesprek om een nieuw partnerschap aan te gaan.", aldus Facebook.

De geruchten werden in het leven geroepen met dank aan een verhaal van de Engelse Telegraph, deze claimde dat Marissa Mayer, CEO van Yahoo, in gesprek zou zijn geweest met Facebook’s COO, Sheryl Sandberg. Het is overigens prima mogelijk dat dit gesprek heeft plaatsgevonden, maar dat de aanname dat het hier om overeenkomst voor een zoekmachine zou kunnen gaan simpelweg uit de lucht gegrepen is.