1 min

Windows Phone 8 is nog geen maand geleden officieel uitgebracht, maar geruchten over de eerste grote update verschijnen reeds. We kunnen begin 2013 al een nieuwe update voor het besturingssysteem gaan verwachten, als we bekend Twitteraar Football4PDA moeten geloven.

Football4PDA, eerder nog verantwoordelijk voor onder andere het lekken van persfoto’s van de Windows Phone 8X van HTC, komt met een nieuw gerucht. Er wordt gesteld dat we in het eerste kwartaal van 2013 al een Windows Phone 8-update kunnen verwachten. De update gaat schuil onder de codenaam Apollo+.

De naam Apollo+ is een referentie naar codenaam Apollo, deze naam kende Microsoft toe aan de ontwikkeling van Windows Phone 8. Football4PDA liet overigens niets los over welke functionaliteiten, bugfixes en verbeteringen de update met zich mee zou brengen. The Verge daarentegen, stelt vernomen te hebben dat de update zou kunnen komen met bugfixes die het mogelijk maken om WiFi-connecties altijd actief te hebben, ondersteuning voor VPN, en nog nader te verklaren verbeteringen in de geluidsondersteuning van het besturingssysteem.

De eerste officiële aankondiging van Microsoft over Apollo+ zou volgens The Verge in de planning staan voor februari 2013.