1 min

Mark Zuckerberg heeft meer duidelijkheid gegeven over de reden waarom er gekozen is voor zoekmachine Bing boven Google bij de zoekîntegratie in Facebook’s Graph Search. Het blijkt, zoals ook al vermoed werd, dat Bing zich meer wilde aanpassen aan de voorwaarden van Facebook, Google zou hier meer moeite mee hebben.

Facebook heeft namelijk wel met Google rond de tafel gezeten om tot een overeenstemming te komen, echter wilde de zoekgigant zich niet houden aan de voorwaarden die Facebook stelt. Het gaat hierbij om content die Google niet zou willen verwijderen nadat een Facebook-gebruiker in eerste instantie informatie deelt en vervolgens weer privé maakt. Hier kwamen de twee bedrijven niet uit waardoor de onderhandelingen vastliepen, Microsoft wilde wel voldoen aan deze voorwaarden en zo kwam de samenwerking met Bing tot stand.

Zuckerberg geeft bij Business Week aan waar de onderhandelingen met Google vastliepen. Business Week meldt dat "Wanneer Facebook een zoekopdracht niet kan beantwoorden dan zullen er resultaten verschijnen van Microsoft’s zoekmachine Bing, dit is onderdeel van een samenwerkering tussen de twee bedrijven die in 2007 tot stand kwam. Toen Zuckerberg gevraagd werd waarom er niet gekozen is voor Google zei hij dat de onderhandelingen vastliepen toen Google niet tegemoet wilde komen aan de wensen van Facebook’s privacybehoeftes. Facebook wil namelijk dat zoekmachinepartners bepaalde content uit hun index verwijderen, zoals foto’s, wanneer gebruikers de privacyinstellingen aanpassen".