1 min

Ontwikkelaars hebben voor Mega, de nieuwe service om bestanden te delen van Kim Dotcom, een zoekmachine gebouwd om door het aanbod te zoeken. Mega heeft zelf aangegeven niet op de hoogte te zijn of kunnen zijn van wat er op de servers staat door de manier waarop de site is opgezet.

Er zit één grote maar aan de zoekmachine voor Mega. Doordat er geen totaal overzicht is van de content op de dienst, kan de zoekmachine dit net zo goed niet aanbieden. Gebruikers kunnen echter zelf een link invoeren op de zoekmachine, om hun content aan een doorzoekbaar overzicht toe te voegen. Dit systeem staat beter bekend onder het begrip crowdsourcing.

Mega-search.me vertrouwt dus op gebruikers van Mega. De werking van de dienst is simpel en doeltreffend. Er wordt een zoekterm ingevoerd en indien er resultaten zijn worden deze uiteraard weergegeven. Met een simpele klik wordt de gebruiker naar Mega doorgestuurd, waar het bestand binnengehengeld kan worden of in de eigen kluis kan worden geïmporteerd. Gebruikers kunnen op Mega-search.me aangeven of ze tevreden zijn met een individuele download, of juist niet.

Het is onduidelijk welke partij achter de zoekmachine zit, maar de reclames op de Facebook-pagina van de dienst wijzen op ontwikkelaars uit Frankrijk.