2min

Door al het technologienieuws heen, nemen we even wat tijd voor een roddel. Het heeft een goede twee weken geduurd voordat Alicia Keys, kersverse Creative Director van BlackBerry, haar BlackBerry Z10 al in de steek heeft gelaten. Daar lijkt het tenminste op nu de zangeres weer gebruik maakt van Twitter via haar iPhone, zelf claimt ze echter dat het om een hack gaat.

Maakte Alicia Keys een misstap of is ze inderdaad gehackt? Welke van de twee mogelijkheden het ook is, via haar Twitter-account werd gisteren een tweet verzonden vanuit een iPhone-app. Toen deze handeling opgemerkt werd was Keys er vlug bij om de tweet te verwijderen en bovendien te melden dat haar account gehackt was.

Indien de account van Keys inderdaad gehackt was, was het wellicht ook logisch geweest dat haar wachtwoord veranderd zou zijn, zodat er meer gebruik van de account gemaakt kon worden. Het is ook niet de eerste misstap die Keys maakte sinds haar officiële aanstelling als Creative Director van BlackBerry. In haar kleedruimte voor de Grammy’s was de BlackBerry Z10 wel terug te vinden, maar de smartphone werd vergezeld door maar liefst twee iPhone’s.

Hoe de vork ook in de steel steekt, de partij die hier het meest onder lijdt is BackBerry. Het Canadese bedrijf probeert uit een diep dal te klimmen met de introductie van BlackBerry 10 en de bijbehorende Z10 en Q10. Dit soort gebeurtenissen zullen het bedrijf daar niet bij helpen.