1 min

Facebook voert gesprekken met Apple en Microsoft om de mogelijkheden te bespreken voor de uitgave van Facebook Home voor diens mobiele platformen. Facebook gaf afgelopen weekend Facebook Home uit voor Android-apparaten.

Facebook Home is een skin voor Android-apparaten waarmee het sociale netwerk diep in de interface wordt geïntegreerd. In principe is zo’n integratie alleen bij Google’s Android mogelijk gezien het open karakter van die software. De ontwikkeling van iOS en Windows Phone houden respectievelijk Apple en Microsoft volledig in eigen hand en Facebook kan zo’n uitbreiding dus in principe niet uitbrengen voor die platforms.

Adam Mosseri van Facebook laat in een interview met Bloomberg echter weten dat er wel wordt overlegd met de twee fabrikanten wat er mogelijk is voor Facebook Home. De onderhandelingen beginnen zich nog in de beginfase en van enige gematte afspraken is daarom ook nog geen sprake. Apple en Microsoft hebben de zaak niet toegelicht.

Facebook is bereid om Facebook Home op andere platforms een heel ander karakter te geven, indien nodig. Daarom zou Facebook Home eventueel ook niet onder die noemer op de andere platforms verschijnen. Het heeft er zodoende dus alle schijn van dat Facebook koste wat het kost een diepere integratie wil hebben in de grote mobiele platforms.

Facebook Home werd door Android-gebruikers overigens met gemengde reacties onthaald. De beoordeling stond gisteren op een 2,4 gemiddeld, maar is in de tussentijd nog een tiende gezakt. Bijna de helft van de beoordelaars kent slechts één ster toe aan de applicatie.