1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google+ vierde gisteren zijn tweede verjaardag. Bij de lancering was het nog maar de vraag hoelang de tweede poging van Google om een succesvol sociaal netwerk te bouwen aan zou houden, maar nu ziet het ernaar uit dat Google+ bestaansrecht heeft.

Het begon in 2011 allemaal met een uitnodigingssysteem om lid te worden van Google’s sociale netwerk. Al snel bereikte het aantal gebruikers in de eerste paar weken de 10 miljoen. Nu, twee jaar later, zit Google+ op 500 miljoen gebruikers waarvan er iets minder dan de helft elke maand actief is.

De belangrijkste functie waarmee de dienst zich onderscheidt van Facebook zijn de Circles. Circles zijn een handige manier om vrienden in te delen in familie, kennissen, collega’s en meer, om zo statusupdates die misschien niet geschikt zijn voor bepaalde groepen eenvoudiger af te schermen. Inmiddels heeft Facebook deze functie ook al overgenomen.

Sinds de lancering heeft de zoekgigant echter nog wat functies toegevoegd aan Google+, zo heeft het de interface een aantal keer veranderd, heeft het Hangouts, de nieuwe chatapp, geïntegreerd en zijn Events, Photos en Communities verbeterd.

Google+ is nu het op een na grootste sociale netwerk ter wereld, waarbij Facebook op nummer een staat en Twitter op nummer drie.