Facebook-stickers voor Messenger nu ook op het web

Waar Facebook Messenger begon als een standaard chatclient om tekstberichten en afbeeldingen met elkaar uit te wisselen, begint Facebook nu steeds meer functionaliteit eraan toe te voegen, maar niet elke toevoeging is ook een aanwinst. Facebook heeft nu besloten om de Facebook stickers die al enige tijd in de mobiele apps zaten nu ook op het web beschikbaar te maken.

Facebook heeft vandaag de stickers voor Facebook Messenger breed beschikbaar gemaakt. Niet langer kunnen de stickers alleen in de mobiele apps gebruikt worden, ook op de website van Facebook kunnen de stickers nu te pas en te onpas worden ingezet. De Facebook-stickers hebben veel weg van een normale smiley, maar zijn een keer of 10 groter. Ze zijn dus niet om te gebruiken als een smiley tussen de tekst, maar om los te versturen.

Facebook heeft de laatste tijd meerdere aanpassingen gedaan aan de Facebook Messenger, zoals het toevoegen van chatheads in Android en in mindere mate in iOS, een functionaliteit die best handig is en op weinig weerstand zal stuiten. Het toevoegen van de stickers zal ongetwijfeld op wisselende reacties kunnen rekenen, ze doen ons een beetje denken aan de Winks die Microsoft ooit toevoegde aan de Windows Live Messenger. Het enige voordeel is dat deze stickers, op moment van schrijven, nog niet kunnen bewegen. Wat het idee van Facebook is achter deze stickers is onbekend, maar het lijkt erop dat het een jonger publiek wil aanspreken.