1 min

De groei van het microbloggingplatform Twitter loopt achter op de verwachtingen. Twitter heeft volgens bronnen op dit moment op maandelijkse basis 240 miljoen actieve gebruikers, terwijl dat eigenlijk al richting de 400 miljoen had moeten gaan.

In december 2012 maakte Twitter bekend dat het op dat moment 200 miljoen actieve gebruikers had. CEO Dick Costolo vertelde werknemers dat de grens van 400 miljoen actieve accounts een jaar later gepasseerd zou worden, maar een kwartaal voor die zelf opgelegde deadline blijft de teller nog op 240 miljoen steken. Aan het einde van het jaar zal Twitter op dit tempo op ongeveer 260 miljoen actieve gebruikers zitten. De groei ligt dan op ongeveer eenderde, in plaats van een verdubbeling.

Twitter kampt met twee problemen. Ten eerste hebben gebruikers regelmatig te maken met spam-accounts. Het microbloggingplatform is op actieve basis bezig met het verwijderen van dit soort accounts, maar het blijft in beperkte mate wel een probleem. Ook zijn er veel mensen die Twitter korte tijd uitproberen en dan weer afhaken.

Twitter maakte deze week juist middels een tweet bekend zijn beursgang te gaan maken. Bij de beursgang zou Twitter volgens geruchten worden gewaardeerd op een waarde van ongeveer 15 miljard.