1 min

Tags in dit artikel

, ,

Bill Gates, medeoprichter van softwaregigant Microsoft, staat wederom bovenaan op Forbes’ lijst van meest vermogende Amerikanen. Het is nu de twintigste keer op rij dat Gates op de bovenste plaats staat.

Het zal voor menigeen niet als een grote verrassing komen dat Bill Gates zich opnieuw de rijkste Amerikaan mag noemen. Met een vermogen van zo’n 72 miljard dollar, omgerekend 53,9 miljard euro, is de medeoprichter en het icoon van Microsoft aanvoerder van de lijst van meest vermogende Amerikanen.

De tweede plaats op dezelfde lijst wordt bekleed door Warren Buffet, met een vermogen van zo’n 58,5 miljard dollar, omgerekend 48,8 miljard euro. Ondanks de groei van het vermogen van Buffet met 12 miljard dollar in 2012, blijft Bill Gates met ruime voorsprong de koppositie behouden.

Mark Zuckerberg, het gezicht van Facebook, mag zich een van de jongste miljardairs van de lijst noemen, met een vermogen van zo’n 19 miljard dollar, omgerekend 14,2 miljard euro, staat hij op plaats nummer twintig. De allerjongste miljardair op de lijst is Dustin Moskovitz, medeoprichter van Facebook. Hij bezit een geschat vermogen van zo’n 5,2 miljard dollar, omgerekend 3,9 miljard euro.

Bijna vijftig namen in de Forbes Fortune 400 zijn werkzaam in de technologiewereld en vertegenwoordigen daarmee een aanzienlijke groep. Het vermogen van de Amerikaanse miljardairs in de lijst bij elkaar opgeteld is goed voor een totaalbedrag van zo’n 2,02 biljoen dollar, omgerekend 1,51 biljoen euro. Dit komt neer op het Bruto Binnenlands Product van Rusland.