1 min

Tags in dit artikel

,

Tijdens een rechtszaak in Amerika is besloten dat het "liken" van een pagina op Facebook onder vrijheid van meningsuiting valt en dat een persoon niet gediscrimineerd mag worden om de pagina’s waar hij of zij zich bij aansluit.

De rechtszaak is aangespannen nadat zes hulpsheriff’s van Sherrif BJ Roberts de Facebook-pagina van diens politieke tegenstander een like gaven. Toen Sherrif BJ Roberts vervolgens werd herkozen, heeft hij de zes hulpsherrif’s ontslagen.

Om deze reden werd BJ Roberts aangeklaagd door de zes oud-medewerkers. Eerder werd in de rechtszaak besloten dat het liken van een pagina niet onder een politieke statement viel en dat het dus geen discriminatie was dat de werknemers werden ontslagen.

De oud-medewerkers lieten het er niet bij zitten en gingen in hoger beroep. In hoger beroep werd besloten dat het liken van een pagina een online equivalent is van het plaatsen van een bord in je voortuin, waarvan al eerder werd bepaald dat dit onder vrijheid van meningsuiting viel.

De zes hulpsherrif’s krijgen hun baan niet terug, maar nu bepaald is dat het liken van een pagina een politieke statement is zijn de oud-medewerkers wel vrij om BJ Roberts aan te klagen voor discriminatie.