1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google gaat zoeken naar hashtags ondersteunen. Wanneer je in de Google-zoekbalk een hashtag en je zoekterm invult, krijg je aan de rechterkant naast de gewone zoekresultaten een overzicht te zien van posts met een hashtag. Hierbij wordt echter alleen gezocht in updates die via Google+ openbaar zijn gemaakt of met de specifieke zoeker zijn gedeeld.

Tegenwoordig worden steeds meer berichten op internet geplaatst vergezeld door de bekende hashtags. Het fenomeen, dat door Twitter de wereld in geholpen is, wordt tegenwoordig ook in andere vormen van sociale media gebruikt. Door een zoekwoord met een kardinaalteken (#) in te vullen in de zoekbalk zal Google gaan zoeken in berichten met een hashtag erin. Overigens werkt dit op dit moment alleen nog maar in Amerika en Canada.


Bij het zoeken naar hashtags wordt alleen door Google+ gezocht. Berichten die op andere sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter zijn geplaatst zullen nog wel in de normale zoekresultaten weergegeven worden, maar krijgen niet een eigen plekje aan de rechterkant van de zoekresultaten. Ook worden de resultaten niet op chronologische volgorde gesorteerd, maar op relevantie.

Met het toevoegen van hashtag-berichten in de zoekresultaten lijkt Google de zoekmachine nog verder te verweven met Google+. Hierdoor krijgen meer mensen te maken met Google+ en hoopt het bedrijf meer leden te krijgen voor het eigen sociale netwerk.