1 min

Tags in dit artikel

, ,

Tot op heden was er nog geen enkele indicatie wanneer de Xbox One zal gaan uitkomen, behalve dat dat ergens in 2014 moet gebeuren. Een eerste teken lijkt nu te vinden op de website van Bol.com. Hier staat namelijk de beschikbaarheidsdatum van de nieuwe spelcomputer van Microsoft.

Eerder werd bekend dat België en Nederland niet onder de eerste landen vallen waar de Xbox One gelanceerd zal worden. De lancering van de Xbox One zal pas in 2014 plaatsvinden in de Benelux.

Op de website van Bol.com zien we nu wel een datum waarop de nieuwe spelcomputer van Microsoft volgens hen beschikbaar zal zijn; 1 april 2014. Hiermee is de nieuwe Xbox in onze landen pas veel later te koop dan de PlayStation 4 van Sony, die eind november op de markt moet verschijnen.

De Xbox One is te koop voor 499 euro. Voor dat bedrag krijg je de console, een 500GB harde schijf, een draadloze controller, een headset en een Kinect 2-camera. Ook zit bij de Xbox One standaard een HDMI- en een voedingskabel.

Of de gegevens volledig kloppen is niet met zekerheid te zeggen, maar we verwachten niet dat het hier om een buitensporig vroege 1 april-grap gaat.

Update (3-10 10:58)
Een oplettende twitteraar wees ons op een persoonlijke tweet vanuit Bol.com waarin aangegeven werd dat dit een richtdatum betreft.