1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisterenavond heeft de stadsraad van Cupertino unaniem goedkeuring gegeven voor Apple’s plannen om een cirkelvormige campusgebouw te bouwen. Het gebouw werd in 2011 voor het eerst gepresenteerd aan de raadsleden door Steve Jobs. Later bleek dit Job’s laatste publieke verschijning te zijn.

Hoewel er op 15 november nog een laatste stemming is over het gebouw, wat van Steve Jobs de bijnaam Spaceship heeft gekregen, meldt het San Jose Mercury News dat dit enkel nog een formaliteit zal zijn: "Nu het project goedgekeurd is, moet de raad volgens voorschrift nog een keer elkaar ontmoeten op 15 november voor een grotendeels oppervlakkige stemming. Het ruimteschip is praktisch gezien goedgekeurd voor lancering."

Overigens is het voor Apple niet makkelijk geweest om tot deze mijlpaal te komen. In eerste instantie waren er bezwaren van locale bewoners op milieu- en verkeersgronden. Om dit op te lossen is er een brochure naar buurtbewoners verstuurd om de zorgen weg te halen. Daarnaast zijn de kosten van het project 2 miljard dollar hoger uitgekomen dan in eerste instantie geraamd. Het gebouw zal naar verwachting in 2015 of 2016 geopend worden.

In onderstaande galerij vind je foto’s van een nieuw model van het gebouw. Dit model is enkele dagen geleden gepresenteerd en toont meer details dan tot op heden.